Rólam

Gyermekkorom óta többféle művészet iránt érdeklődöm.
Az első, melyet magaménak mondhattam, a tánc volt, ami által az alkotás és a művészet a lételememmé vált. Ez nem csak a saját táncomra vonatkozik – legyen az népi, standard vagy balett – hanem másokéra is. Így születtek meg első fotótémáim: mozdulatok a sportban és mozdulatok a kamera előtt. A tánc megtanított a szépség és a kifinomultság professzionális kifejezésére, amelyet igyekszem megmutatni és átadni fotózásaim során is. Megtanultam értékelni és megélni valamennyi pillanatot, a fotózás által pedig egy csodálatos eszközt kaptam a kezembe ezeknek a nem mindennapi pillanatoknak a megörökítésére.


Látni a felhőtlen boldogság tükröződését az arcokon, az örömkönnyektől vöröslő szemeket. Ezek olyan leírhatatlan momentumok, melyek varázsát csak a képek képesek visszaadni. A fotózás ezáltal művészi életem második szintje. Megörökítve azt, amit látni, láttatni szeretnék, ezáltal nem hobbi többé, hanem életem része. Mozdulatot nem csak táncosok sugároznak ki: egy valódi szerelem köt össze a természettel és szülővárosom környezetével is. Ki hitte volna, hogy akár a magyar puszta is igazán különleges fotóstúrákra csalogathat?


 


Esküvő


"Érted vagyok és Te értem vagy"
Célom a tökéletesség: munkám során a násznép között elvegyülve, egy külső szemlélő pásztázó tekintetével követem az ifjú pár körüli eseményeket, és érzelmeiket olyan formában igyekszem visszaadni, amilyennek ezt ők maguk is megélték. Megtisztelő számomra, hogy felkérnek életük egyik legfontosabb napjának megörökítésére és megengedik, hogy közel kerüljek belső világukhoz. Ez azt jelenti, hogy az én tisztem a történések mellett a lelküket is fotózni és ha ez sikerül, akkor vagyok igazán elégedett a munkámmal.
Reggeltől estig együtt élem meg az eseményeket az ifjú párral, és így dokumentálom a feledhetetlen napot: a villanásokat a készülődés izgatott pillanataitól a találkozáson át a szertartásokig, majd a végén az esetenként napfelkeltéig elhúzódó mulatásig - ez adja meg a fotózás varázsát és így állnak össze a képbe zárt pillanatok egy kerek egész történetté. Maximalista vagyok, és ez lebeg előttem a fotózáskor is. Szenvedélyesen keresem a lehetőséget arra, hogy a legegyedibbet, a legszebbet és a leglátványosabbat hozzam ki az adott helyzetből.
Hogy ez miért jó?
Olyan, hogy séma, számomra nem létezik. Mint ahogy minden ember, minden esküvő és minden fotózás más és más, én is mindenkivel másképp dolgozom együtt a tökéletes cél elérése érdekében.Portrék, Modellek, Hangulatok

"Szép az, ami érdek nélkül tetszik"
2013 óta dolgozom modellekkel, akik segítségével az embert és a környezetet egy egységgé komponálom. Képeim közt több különböző stílus és témairányzat is megtalálható: portré, divat, boudoir, glamour és művészi akt. Mindig nagy kihívás új technikai megoldásokat találni, melyek lenyűgözik és elgondolkodtatják a nézőt. De ez nem csak a hivatásom, hanem az elhivatottságom is a jövőre nézve.


Erősen motiválnak az eddigi kiállításaim és nemzetközi díjaim, melyek újabb művészfotók elkészítésére ösztönöznek. A kihívások éltetnek és előre visznek.
A fotózást gyakran hasonlítom össze a tánccal. Megörökíteni egy adott pillanatot egy tökéletes koreográfiában egy olyan keringő, amely tele van érzelmekkel és szenvedéllyel. Képeim legfőbb feladata ezen érzések visszaadása.